تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
دیتا سنتر

دیتا سنتر

دیتا سنتر

معرفی VMware Horizon Suite

Horizon، پلتفرمی برای مجازی سازی دسکتاپ

VMware محصولات گوناگونی از Horizon را عرضه کرده است که همه این محصولات برای ارائه خدمات به کاربران در یک مجموعه واحد به نام VMware Horizon Suite قرار می گیرند. ادمین با استفاده از مجموعه Horizon می تواند دسکتاپ ها، اپلیکیشن ها و داده را در سراسر انواع endpoint ها توزیع کند  و پاسخگوی تقاضای کاربران برای دسترسی به فایل ها و داده ها در انواع دستگاه ها و در محیط خانه، اداره و … باشد. این مجموعه شامل راهکارهای Horizon View، Horizon Mirage و Horizon Workspace می شود و از قابلیت های زیر پشتیبانی می کند:

  • اپلیکیشن ها و دسکتاپ های مجازی
  • مدیریت لایه بندی شده ی windows image به همراه مدیریت متمرکز، بازیابی و پشتیبان گیری
  • به اشتراک گذاری فایل
  • مدیریت فضای کاری متغیر
  • Application catalog and management
  • مدیریت متمرکز مبتنی بر policy

VMware Horizon View

Horizon View یک راهکارِ مجازی سازی دسکتاپ برای تسهیل مدیریت IT، افزایش امنیت و کنترل دسترسی بر کاربرنهایی است که هزینه ها را نیز کاهش می دهد. با استفاده از Horizon View، مدیر شبکه می تواند مدیریت هزاران دسکتاپ را اتوماتیک و ساده سازی کند و از طریق واحد مرکزی با اطمینان دسکتاپ را به عنوان یک سرویس به کاربران تحویل دهد.

مهمترین بخش در Horizon view واسط اتصال یا همان View Manager است که کاربران را به دسکتاپ های مجازی موجودشان در دیتاسنتر متصل می کند. همچنین View شامل پروتکل نمایش از راه دور PCoIP است که جهت ارائه بهترین تجربه کاربری ممکن ، تحت ارتباطات LAN یا WAN استفاده می شود. در نتیجه به کاربر یک دسکتاپ شخصی قدرتمند برای دسترسی به داده، اپلیکیشن ها، ارتباطات یکپارچه (صوت، تصویر و ..) و گرافیک 3D تعلق می گیرد.

علاوه بر موارد ذکر شده، Horizon View شامل ThinApp برای مجازی سازی اپلیکیشن و Composer (برای اینکه به سرعت image های دسکتاپ را از طریق یک golden image ایجاد کند) می شود. کاربران از طریق چندین روش می توانند به دسکتاپ های مجازی خود متصل شوند که شامل View software client بر روی لپتاپ، View iPad یا Android client، مرورگر وب یا یک دستگاه thin-client می شود.

برخی از مولفه های اصلی در Horizon View عبارتند از:

  • View Connection Server – یک سرویس نرم افزاری است که از طریق احراز هویت و سپس هدایت درخواست های ورودی کاربر به دسکتاپ مجازی، دسکتاپ فیزیکی یا سرور ترمینال مناسب به عنوان واسطی برای اتصال کلاینت عمل می کند.
  • View Agent – سرویسینرم افزاری است که بر روی همه ماشین های مجازی مهمان، سیستم های فیزیکی یا سرورهای ترمینال نصب می شود تا بتوانند توسط View مدیریت شوند.
  • View Client – اپلیکیشنی نرم افزاری است که با View Connection Server ارتباط برقرار می کند تا به کاربران اجازه اتصال به دسکتاپ ها را بدهد.
  • View Client with Local Mode – نسخه ای از View Client است که جهت پشتیبانی از ویژگی local desktop ارائه شده است و به کاربران اجازه دانلود ماشین های مجازی و استفاده از آنها بر روی سیستم های محلی خود را می دهد.
  • View Administrator – یک اپلیکیشن وب است که اجازه کانفیگ View Connection Server ، استقرار و مدیریت دسکتاپ ها، کنترل احراز هویت کاربر، راه اندازی و ارزیابی رویدادهای سیستم و اجرای فعالیت های تحلیلی را می دهد.
  • vCenter Server – سروری است که به عنوان administrator مرکزی برای هاست های ESX/ESXi عمل می کند. vCenter Server بخشی مرکزی را برای کانفیگ، اصلاح و مدیریت ماشین های مجازی موجود در دیتاسنتر فراهم می کند.
  • View Composer – سرویسی نرم افزاری است که بر روی vCenter server نصب می شود تا View بتواند به سرعت چندین دسکتاپ linked-clone را از یک Base Image واحد در شبکه مستقر نماید.
  • View Transfer Server – یک سرویس نرم افزاری است که انتقال داده میان دیتاسنتر و دسکتاپ های View را مدیریت و تسهیل می کند. برای پشتیبانی از دسکتاپ هایی که View Client with Local Mode را اجرا می کنند، View Transfer Server مورد نیاز است.

 

VMware Horizon Mirage

کمپانی VMware راهکار Mirage را در سال 2012 از شرکت Wanova خریداری نمود و در مجموعه VMware Horizon Suite قرار داد. Mirage راهکاری منحصر به فرد برای مدیریت متمرکز دسکتاپ های فیزیکی یا مجازی، لپ تاپ‎ها و یا دستگاه های شخصی مورد استفاده در محیط کار است. هنگامی که Mirage بر روی یک windows PC نصب شده باشد، کپی کاملی را از آن Windows بر روی دیتاسنتر قرار می دهد و آنها را با یکدیگر همگام نگاه میدارد. این همگام سازی شامل تغییراتی از جانب کاربر نهایی در windows می شود که بر روی دیتاسنتر بارگذاری می شوند. همچنین شامل تغییراتی از جانب مدیر شبکه در رابطه با IT است که دانلود شده و به طور مستقیم بر روی windows PC کاربر اعمال می شود. Mirage توانایی مدیریت مرکزی image های دسکتاپ ها را دارد در حالی که مجوز مدیریت محیط local کاربر را به خود کاربرنهایی نیز می دهد.

Mirage می تواند PC را به لایه هایی مجزا تقسیم کند که به طور مستقل مدیریت می شوند: لایه Base Image، یک لایه شامل اپلیکیشن هایی نصب شده توسط کاربر و اطلاعات ماشین همچون machine ID و یک لایه شامل داده و فایل های شخصی کاربر.

در  این روش، مدیر IT  می تواند یک read-only Base Image ایجاد کند که معمولا شامل سیستم عامل (OS) و اپلیکیشن های اصلی همچون Microsoft Office و راهکارهای آنتی ویروسی می شود که به صورت مرکزی مدیریت می شوند. این Base Image می تواند بر روی کپی ذخیره شده از هر PC مستقر شود و سپس با نقطه نهایی هماهنگ شود. به دلیل لایه بندی، Image می تواند patch، بروزرسانی و re-synchronized شود، بدون اینکه اپلیکیشن های نصب شده توسط کاربر یا داده را بازنویسی کند. این ویژگی منجر به بهینه سازی در عملیات شبکه خواهند شد و موارد استفاده زیر را خواهد داشت:

  • مدیریت Image واحد – ادمین می تواند یک Image اصلی را مدیریت کند و آن را با هزاران نقطه نهایی
    (endpiont) همگام سازد.
  • مهاجرت سخت افزاری – با جایگزین کردن Base Image مرتبط با PC یک کاربر نهایی، دسکتاپ کاربر از جمله اپلیکیشن ها، داده و تنظیمات شخصی می تواند به سخت افزار جدید از جمله سخت افزاری از سازنده ای دیگر منتقل شود. این فرآیند را می توان به عنوان بخشی از یک فرآیند مهاجرت سخت افزاری یا برای جایگزینی یک PC دچار خرابی، یا دزدیده شده استفاده نمود.
  • اصلاح ریموت اپلیکیشن های آسیب دیده – با اجرای یک Base image ، ادمین می تواند با ریموت زدن به کپی اصلی موجود در دیتاسنتر، مشکلات اپلیکیشن های اصلی یا OS را اصلاح کند.
  • مهاجرت محلی از ویندوز Win xP به Win 7 – با جایگزین کردن Base Image مرتبط با PC یک کاربر نهایی، دسکتاپ کاربر از جمله داده و تنظیمات شخصی می تواند تحت شبکه و بدون زیرساخت اضافی از Win XP به Win 7 منتقل شود

برخی از مولفه های موجود در VMware Mirage عبارتند از:

  • Mirage Client – فایلی قابل اجرا بر روی client endpoint است و به یک Mirage server یا به load balanced Mirage servers برای واکشی بروزرسانی ها از دسکتاپ مجازی مرکزی، متصل می شود.
  • Mirage Management Server – یک کنسول اجرایی است که Mirage Server Cluster را کنترل و مدیریت می کند
  • Mirage Server – در دیتاسنتر قرار می گیرد و عملکرد اصلی آن همگام سازی کلاینت ها با دسکتاپ مجازی مرکزی است. همچنین در برابر تحویل لایه Base ، لایه اپلیکیشن و دسکتاپ مجازی مرکزی به کلاینت ها مسئول است و آنها را بر روی کلاینت یکپارچه می کند.
  • Mirage Management Console – یک GUI است که برای نگهداری، مدیریت و نظارت بر endpoint های نصب شده استفاده می شود. ادمین می تواند Mirage client ها، لایه های Base و لایه های اپلیکیشن را کانفیگ کند. همچنین با استفاده از Management console می تواند بر روی دسکتاپ مجازی مرکزی تغییرات را اعمال نماید.
  • Centralized Virtual Desktop – محتوای کامل هر PC است. این داده به Mirage Server منتقل می شود و در آنجا ذخیره می گردد. از دسکتاپ مجازی مرکزی برای مدیریت، بروزرسانی، patch، پشتیبان گیری، عیب یابی، بازیابی و ارزیابی دسکتاپ در دیتاسنتر استفاده می شود.

VMware Horizon Workspace

یک نرم افزار مدیریت اینترپرایز است که واسط مرکزی واحدی را جهت دسترسی ایمن فراهم می کند. شما در هر زمان و از هر مکانی می توانید از طریق لپتاپ خود، کامپیوترهای خانگی و دستگاه های موبایل android یا ios به اپلیکیشن ها، دسکتاپ ها، فایل ها و سرویسهای وب کمپانی دسترسی یابید

مدیران شبکه از طریق پلتفرم مدیریت مبتنی بر وب می توانند مجموعه ای customize از دسترسی به اپلیکیشن و داده را برای کاربران فراهم کنند که شامل تنظیمات security policy و مجوز استفاده از اپلیکیشن ها می شود. سازمان ها می توانند به سادگی دستگاه های جدید، کاربران جدید یا اپلیکیشن های جدید را برای یک گروه از کاربران بدون نیاز به کانفیگ دوباره دستگاه ها یا endpoint ها اضافه کنند.

برخی از مولفه های اصلی در Horizon Workspace عبارتند از:

  • Workspace Configurator – یک کنسول مدیریتی و واسط کاربری تحت web است که برای مدیریت مرکزی SSL همچنین تنظیمات شبکه، Gateway، vCenter و SMTP در Horizon vApp استفاده می شود.
  • Workspace Manager – یک واسط اجرایی تحت وب است که کانفیگ application catalog، user entitlement management و system reporting را ممکن می سازد.
  • Workspace Data – به عنوان یک datastore برای فایل های کاربر عمل می کند. سیاست های به اشتراک گذاری فایل ها را کنترل و سرویس های نمایش فایل را فراهم می کند.
  • Workspace Connector – قابلیت هایی را برای احراز هویت کاربر local و پیوست Active Directory و سرویس های همگام سازی فراهم می کند. ThinApp catalog loading و View pool synchronization از دیگر خدماتی است که ارائه می دهد.
  • Workspace Gateway – به عنوان یک namespace واحد برای همه تعاملات Workspace عمل می کند و دامنه ای برای دسترسی به Worspace ایجاد می کند. همچنین به عنوان بخشی مرکزی برای تجمیع همه اتصالات کلاینت است و ترافیک کلاینت را به مقصد درست مسیریابی می کند.
موضوع :
برچسب ها : Horizon پلتفرمی برای مجازی سازی دسکتاپ, مجازی سازی دسکتاپ,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در شنبه 6 بهمن 1397ساعت 12:28 توسط محمد | تعداد بازديد : 272 | |

Vapp چیست ؟

 

Vapp چیست ؟

Vapp یک Object  است که  اسمش ما را به یاد  Application Vitrtualization  می اندازد اما در اصل ارتباطی با آن ندارد . Vapp در واقع یک Resource Pool  است که feature های اضافه ایی را به ما میدهد . از مهم ترین این ویژگی ها میتوان به  Start up و  Shut down order اشاره کرد .

نکته : برای بهره مندی از این امکان ، باید در سطح کلاستر قابلیت DRS فعال شده باشد.

علت نام گذاری این ویژگی آن است که ، زمانی که ما چند ماشین مجازی داریم که آنها با ارتباط و همکاری یکدیگر سرویسی را ارائه میکنند که به عنوان یک اپلیکشن ارائه میشود ، به عنوان مثال چند ماشین داریم که سرویس اتوماسیون را ارائه میکنند . در نتیجه تنظیمات Resource آنها با یکدیگر مربوط و دستورات روشن یا خاموش شدن این ماشین ها در ارتباط با هم است. به این دلیل یک Vapp میسازیم و این ماشین ها را داخل آن قرار میدهیم . (برای ساخت Vapp میتوان از یک Vapp موجود هم Clone گرفت)

Vapp ها حالت Container دارند ، یعنی ماشین داخل آن اضافه میشوند .

همچنین میتوان یک Vapp را مانند یک ماشین معمولی روشن ، خاموش و یا ری استارت کرد.

تنظیماتی که میتوان با کمک Vapp  اعمال کرد شامل : کنترل ترتیب روشن یا خاموش شدن ماشین ها  و تنظیمات  Resource Pool  و قابلیت   IP Allocation میباشد.

Vapp ها در سطح Host and Clusters view و Template view نمایش داده میشوند.

نکته : اولویت خاموش شدن ماشین ها ، برعکس اولویت روشن شدنی است که تنظیم کرده اید !

نکته : در صورت حذف کردن Vapp ، اگر داخل آن ماشینی  وجود داشته باشد ، آن ماشین ها نیز حذف خواهند شد . (Delete From Disk)

همانطور که بیان شد Vapp در سناریوهای بازگشت از حادثه (disaster recovery scenarios) ، زمانی که میخواهید به صورت خودکار و سریع تعداد زیادی ماشین وابسته به یکدیگر را با یک کلیک یا دستور روشن کنید ، کارآمد هستند.

منبع : faradsys.com

موضوع :
برچسب ها : Vapp, vapp چیست, تنظیمات vapp, مجازی سازی, vmware,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در دوشنبه 7 اسفند 1396ساعت 13:51 توسط محمد | تعداد بازديد : 257 | |

سیستم HC 250

سیستم HC 250 مناسب برای راه اندازی مجازی سازی در محیط های کوچک و متوسط می باشد و پلی می باشد برای راه اندازی SDS درون سازمان ها، روی این سیستم VMware Vsphere 5.6 و یا 6 بصورت Built in وجود دارد. روی این سیستم سرورهای Apollo قرار دارد که مدل XL 170 می باشند و روی آنها از پردازنده های عملکرد استوریج HP MSA 2052, استوریج HP MSA 2052, استوریج MSA 2050, MSA 2052 , قیمت استوریج , انواع استوریج , نصب استوریجE5-2600 قراردارد. در واقع اگر بخواهیم از 4 سرور DL380 استفاده کنیم نیاز به 8 یونیت فضا درون رک خواهیم داشت حال آنکه در صورت استفاده از این سیستم فقط نیاز به 2 یونیت خواهیم داشت و در واقع باعث کاهش فضا و در نتیجه کاهش هزینه خواهد شد. با توجه به اینکه روی این سیستم StoreVirtual VSA قرار دارد می توان SDS را پیاده سازی نمود و از قابلیت Network RAID استفاده کرد. بدین معنی که RAID بین چندین دستگاه مختلف پیاده خواهد شد. همچنین این سیستم قابلیت Multi System HA را نیز پوشش می دهد و می توان یکدستگاه را در سایت دیگری قرارداد تا چنانچه یک سیستم دچار مشکل شود سیستم دیگر در سایت دیگر ادامه کار را انجام خواهد داد. همچنین این سیستم قابلیت Adaptive Optimization و Remote Copy را نیز پوشش می دهد که در پست های بعدی این قابلیت ها توضیح داده خواهد شد. روی هر سرور که در این سیستم قرار می گیرد می توان 512 گیگا بایت RAM قرار داد و کارتهای شبکه نیز می تواند 10 گیگا بیت بر ثانیه باشد. در صورتیکه نیاز به GPU داشته باشیم می توانیم روی این سیستم از XL190 استفاده کنیم.

موضوع :
برچسب ها : سیستم HC 250 , مجازی سازی , نیاز های سیستم HC 250 , قابلیت HC 250 , ویژگی های HC 250 , HC 250 چیست , کاربرد HC 250 , سیستم HC , مجازی سازی HC,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در دوشنبه 27 فروردين 1397ساعت 12:45 توسط محمد | تعداد بازديد : 90 | |

معرفی VMware vSphere 6.7

در این مقاله میخواهیم درباره آخرین نسخه از Vsphere نسخه 6.7 صحبت کنیم.

6.7 Vsphere توانایی های کلیدی را ارائه میکند که واحدهای فناوری اطلاعات را قادر می سازد تا به روند قابل توجه خواسته های جدید در عرصه فناوری اطلاعات در زیرساخت سازمان خود توجه کنند.

 

  • رشد انفجاری در تعدد و انواع برنامه های کاربردی ، از برنامه های مهم کسب و کار تا بارهای کاری هوشمند
  • رشد سریع محیط های ابری هیبرید و موارد استفاده آنها
  • رشد و گسترش مراکز داده مستقر در سرار جهان ، از جمله در لایه Edge
  • امنیت زیرساخت ها و برنامه های کاربردی که اهمیت فوق العاده ای را نیازدارند

مدیریت ساده و کارآمد در مقیاس

Vsphere 6.7 بر اساس نوآوری های تکنولوژی به کار رفته در Vsphere 6.7 ساخته شده و  تجربه مشتری را به سطح کاملا جدیدی ارتقا داده است. سادگی مدیریت ، بهبود عملیاتی ، زمان عملکرد همه در یک مقیاس .

Vsphere 6.7 یک تجربه استثنائی برای کاربر با استفاده از vCenter Server Appliance) vCSA) به همراه دارد . این نسخه چندین APIs جدید را معرفی میکند که باعث بهبود کارایی و تجربه در راه اندازی vCenter ، راه اندازی چندین vCenter براساس یک قالب آماده میشود ، مدیریت vCenter Server Appliance و پشتیبان گیری و بازنشانی را به مراتب راحت تر میکند. همچنین به طور قابل توجهی توپولوژی vCenter Server را از طریق vCenter با embedded platform services controller را در حالت  enhanced linked ساده تر کرده است که مشتریان را قادر میسازد تا چند vCenter را به هم پیوند دهند تا دسترس پذیری بدون مرز را در سرار محیط بدون نیاز به external platform services controller یا  load balancers داشته باشند.

علاوه بر اینها ، با vSphere 6.7 vCSA بهبود عملکرد فوق العاده ای ارائه میشود . (تمام معیارها در مقایسه با vSphere 6.5 مقایسه شده است) :

  • 2X faster performance in vCenter operations per second
  • 3X reduction in memory usage
  • 3X faster DRS-related operations (e.g. power-on virtual machine)

این بهبود عملکرد از داشتن تجربه کاربری سریع برای کاربران vSphere اطمینان حاصل میکند ، ارزش قابل توجه و همچنین صرفه جویی در وقت و هزینه در موارد استفاده متنوع همچون VDI ، Scale-out apps ، Big Data ، HPC ، DevOps  distributed cloud native apps و غیره دارد.

vSphere 6.7 بهبود هایی در مقایس و کارایی در زمان بروزرسانی ESXi هاست ها دارد. با حذف یکی از دو بار راه اندازی مجدد که به طور معمول برای ارتقاء نسخه اصلی مورد نیاز است ، زمان تعمیر و نگهداری را به طور قابل توجهی کاهش میدهد (Single Reboot) . علاوه بر آن Quick boot یک نوآوری جدید است که  ESXi hypervisor را بدون راه اندازی مجدد هاست فیزیکی ، و حذف زمان سپری شده برای بوت شدن ، از سر میگیرد.

یکی دیگر از مولفه های کلیدی vSphere 6.7 رابط کاربر گرافیکی است که تجربه ایی ساده و کارآمد را ارائه می دهد ،  می باشد. vSphere Client مبتنی بر HTML5 یک رابط کاربری مدرن ارائه میکند که پاسخگوی هر دو نیاز واکنشگرایی و سهولت در استفاده برای کاربر است. با vSphere 6.7 که شامل قابلیت های اضافه شده برای پشتیبانی از نه تنها جریان های کاری معمولی مشتریان ، بلکه سایر قابلیت های کلیدی مانند مدیریت NSX ، vSAN ، VUM و همچنین اجزای third-party است.

امنیت جامع Built-In

vSphere 6.7 بر روی قابلیت های امنیتی در vSphere 6.5 ایجاد شده و موقعیت منحصر به فرد آن را به عنوان hypervisor ارائه می دهد تا امنیت جامع را که از هسته شروع می شود، از طریق یک مدل مبتنی بر سیاست عملیاتی ساده هدایت کند.

vSphere 6.7 ابزارهای سخت افزاری Trusted Platform Module (TPM) 2.0 و همچنین Virtual TPM 2.0 را پشتیبانی می کند و به طور قابل توجهی امنیت و یکپارچگی را در hypervisor و سیستم عامل مهمان به همراه دارد.

این قابلیت از VM ها و هاست ها در برابر tampered شدن جلوگیری ، از بارگیری اجزای غیر مجاز ممانعت و ویژگی های امنیتی سیستم عامل مهمان را که توسط تیم های امنیتی درخواست شده فعال می کند.

رمزگذاری داده ها همراه با vSphere 6.5 معرفی شد و به خوبی جا افتاد. با vSphere 6.7 ، رمزگذاری VM بهبود بیشتری یافته و عملیات مدیریت را آسان تر کرده است. vSphere 6.7 جریان های کاری را برای رمزگذاری VM ساده می کند ، برای محافظت در داده ها در حالت سکون و جابجایی طراحی شده ، ساخت آن را به آسانی با یک راست کلیک و همچنین افزایش امنیت وضعیت رمزگذاری VM و دادن کنترل بیشتری برای محافظت به کاربر در برابر دسترسی به داده های غیر مجاز میدهد.

vSphere 6.7 همچنین حفاظت از داده ها را در حرکت با فعال کردن vMotion رمزگذاری شده درinstances های مختلف vCenter و همچنین نسخه های مختلف ارائه میدهد ، ساده تر کردن عملیات migrations دیتاسنتر را ایمن میکند ، داده ها را در یک محیط (hybrid cloud  (between on-premises and public cloud ، و یا در سراسر دیتاسنتر ها با موقعیت های مختلف جغرافیای انتقال می دهد.

vSphere 6.7 از تمام رنج تکنولوژی ها و فن آوری های امنیتی مبتنی بر مجازی سازی مایکروسافت پشتیبانی می کند. این یک نتیجه همکاری نزدیک بین VMware و مایکروسافت است تا مطمئن شود ماشین های ویندوزی در vSphere از ویژگی های امنیتی in-guest  در حالی که همچنان در حال اجرا با عملکرد مناسب و امنیت در پلت فرم vSphere هستند ، پشتیبانی میکند.

vSphere 6.7 امنیت داخلی جامعی را ارائه میکند که قلب SDDC ایمن است ، که این ادغام عمیق و یکپارچه با سایر محصولات VMware مانند vSAN، NSX و vRealize Suite برای ارائه یک مدل کامل امنیتی برای مرکز داده است.

Universal Application Platform

vSphere 6.7 یک پلتفرم کاربردی عمومی است که ظرفیت های کاری جدید مانند (تصاویر گرافیکی 3 بعدی، اطلاعات حجیم، HPC، یادگیری ماشینی، (In-Memory و Cloud-Native) را به خوبی mission critical applications موجود ، پشتیبانی میکند. همچنین برخی از آخرین نوآوری های سخت افزاری در صنعت را پشتیبانی میکند و عملکرد استثنایی را برای انواع کار های مختلف ارائه میدهد.

vSphere 6.7 پشتیبانی و قابلیت های معرفی شده برای GPU را از طریق همکاری VMware  و Nvidia ، با مجازی سازی GPUهای Nvidia حتی برای non-VDI و موارد غیر محاسباتی مانند هوش مصنوعی ، یادگیری ماشینی، داده های حجیم و موارد دیگر افزایش میدهد.

با پیشرفت تکنولوژی به سمت  Nvidia GRID™ vGPU  در vSphere 6.7 ، به جای نیاز به خاموش کردن بارهای کاری بر روی GPUها ،مشتریان میتوانند به راحتی این ماشین ها را موقتا متوقف کنند و یا اینکه از سر گیرند، به این ترتیب مدیریت بهتر چرخه حیاط هاست ، و به طور قابل توجهی باعث کاهش اختلال برای کاربران نهایی میشود. Vmware همچنان با هدف ارائه تجربه کامل Vsphere  به GPU ها در نسخه های آینده در این زمینه سرمایه گذاری میکند.

vSphere 6.7 با افزودن پشتیبانی از نوآوری های کلیدی صنعت ، که آماده است تا تاثیر قابل توجهی بر چشم انداز، که حافظه پایدار است ، همچنان رهبری تکنولوژی Vmware و همکاری پربار با شرکای کلیدی خود را به نمایش میگذارد . با حافظه پایدار vSphere،  مشتریان با استفاده از ماژول های سخت افزاری پشتیبانی شده، مانند آنهایی که از Dell-EMC و HPE موجود هستند، می تواند آنها را به عنوان ذخیره سازی های فوق سریع با IOPS بالا، و یا به سیستم عامل مهمان به عنوان حافظه non-volatile  قرار دهند این به طور قابل توجهی عملکرد سیستم عامل را در برنامه ها برای کاربرد های مختلف ، افزایش میدهد و برنامه ای موجود را سریعتر و کارآمدتر میکند و مشتریان را قادر میسازد تا برنامه های با عملکرد بالا بسازند که میتواند از حافظه مداوم vSphere استفاده کند.

شما میتوانید مجله Virtual Blocks Core Storage 6.7 را نیز ببینید که در آن اطلاعات بیشتری را در مورد استوریج جدید و ویژگی های شبکه ای مانند Native 4Kn disk support ، RDMA support و Intel VMD برای NVMe که بیشتر برنامه های سازمانی را در  vSphere اجرا میکند، مشاهده کنید.

 

تجربه Hybrid Cloud) Seamless Hybrid Cloud)

 

با پذیرش سریع vSphere-based public clouds از طریق شرکاری VMware Cloud Provider Program ، VMware Cloud در AWS، و همچنین دیگر ارائه دهندگان cloud  ، VMware متعهد به ارائه یک cloud  ترکیبی یکپارچه برای مشتریان است. vSphere 6.7 قابلیت vCenter Server Hybrid Linked Mode را معرفی میکند که آن را برای مشتریان به منظور داشتن نمایش پذیری unified و قابلیت مدیریتی on-premises محیط vSphere در حال اجرا بر روی یک نسخه و محیط vSphere-based public cloud ، مانند VMware Cloud در AWS، در حال اجرا بر روی نسخه های مختلف از vSphere را آسان و ساده کرده است. این قابیت از افزایش سرعت نوآوری و معرفی قابلیت های جدید در vSphere-based public clouds اطمینان حاصل میکند و مشتری را مجبور نمی کند تا به طور مداوم محیط محلی vSphere را به روز رسانی و ارتقا دهد.

vSphere 6.7 همچنین قابلیت Migration در حالت Cold وHot در محیط Cross-Cloud میدهد ، علاوه بر افزایش سهولت مدیریت ، تجربه seamless و non-disruptive hybrid cloud را ارائه میدهد. همانطور که ماشین های مجازی بین مراکز داده های مختلف مهاجرت می کنند ، یا از یک مرکز داده محلی به cloud  و بلعکس منتقل میشوند ، آنها احتمالا در میان انواع پردازنده های مختلف حرکت می کنند. vSphere 6.7 قابلیت جدیدی را فراهم می کند که کلیدی برای محیط های hybrid cloud است که به نام Per-VM EVC نامیده می شود. Per-VM EVC قابلیت EVC) Enhanced vMotion Compatibility) را به یک ویژگی ماشین تبدیل میکند ، که به جای استفاده از نسل خاصی از پردازنده که در cluster بوت شده ، از آن استفاده کند. این قابلیت seamless migration را در سراسر CPU های مختلف با حفظ حالت EVC در هر ماشین در طول migrations  در سراسر کلاستر ها اجازه میدهد.

پیش از این vSphere 6.0 قابلیت provisioning را بین vCenter instances معرفی کرده بود که اغلب به نام ” cross-vCenter provisioning ”  یاد می شود. استفاده از دو مورد vCenter این احتمال را می دهد که نمونه ها در نسخه های مختلف انتشار قرار داشته باشند. vSphere 6.7 مشتریان را قادر می سازد تا از نسخه های مختلف vCenter استفاده کنند، در حالی که اجازه می دهد cross-vCenter, عملیات provisioning مانند: (vMotion, Full Clone , cold migrate) را به طور یکپارچه ادامه دهد . این به خصوص برای مشتریانی که توانایی استفاده از VMware Cloud را در AWS به عنوان بخشی از hybrid cloud خود دارند، مفید است.

موضوع :
برچسب ها : آخرین نسخه از Vsphere, مجازی سازی, درباره ی Vsphere, نسخه جدید Vsphere, Vsphere 6,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در سه شنبه 12 تير 1397ساعت 15:28 توسط محمد | تعداد بازديد : 78 | |

پردازنده های EPYC

معرفی پردازنده های EPYC که بر روی سرور های HPE DL385 G10 استفاده می شود.

این پردازنده ها نسبت به پردازنده های قدیمی تر 122 برابر پهنای باند بیشتری را برای Memory پوشش می دهند و 60 برابر I/O بیشتری را Support می کنند و تا 45 برابر هسته های بیشتری نسبت به محصولات مشابه رقبای خود دارند. این پردازنده های طراحی شده و بهینه شده برای مجازی سازی و Cloud می باشند. این پردازنده ها می توانند تا 32 هسته داشته باشند، تا 2 ترابایت RAM را در 8 کانال مجزا پوشش می دهند و برای اسلات های PCIe هم 128 لاین دارند. همچنین از مزیت های دیگر آنها این است که دارای یک سیستم امنیتی یکپارچه هستند که باعث محافظت از پردازش ها خواهد شد.
این پردازنده های دارای مدل های زیر می باشند:
7601
7551
7501
7451
7401
7351
7301
7281
7251
که پایین ترین مدل آن یعنی 7251 دارای 8 هسته می باشد و مدل 7601 دارای 32 هسته می باشد .تمامی این پردازنده ها 2 ترابایت Memory را پوشش می دهند و توان مصرفی آنها نیز بسته به مدل بین 120 تا 180 وات می باشد. همچنین Cache آنها نیز بین 32 تا 64 مگا بایت می باشد. از مهمترین مزیت های این پردازنده این این است که فاقد Chipset هستند و در واقع تمامی موارد درون Chipset بصورت یکپارچه درآمده است که همان معنی SOC را می دهد. روی سرور DL385 G10 می توان 2 پردازنده قرار داد. این پردازنده ها همانطور که در بالا ذکر شد بسیار مناسب برای مجازی سازی سرور می باشد و باعث می شود50 درصد کاهش هزینه به ازای هر ماشین مجازی داشته باشیم.

موضوع :
برچسب ها : مجازی سازی, مجازی سازی سرور, مجازی سازی شبکه, مجازی سازی دسکتاپ, محیط های مجازی,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در دوشنبه 8 مرداد 1397ساعت 15:36 توسط محمد | تعداد بازديد : 85 | |

Hyper-Converged چیست؟

تعریف Hyper-Converged:
با توجه به افزایش سرعت IT امروزه بسیاری از سازمان ها نیاز به راه اندازی مجازی سازی و منابع پردازشی در زمان کمی دارند. منظور از Hyper-Converged استفاده از راه حلی می باشد که بتوان به سرعت منابع پردازشی، ذخیره سازی، شبکه ، مجازی سازی سرور ، مجازی سازی دسکتاپ ، مجازی سازی شبکه را در یک سازمان راه اندازی کرد. در واقع Hyper-converged تمامی موارد فوق را در یک دستگاه جمع آوری نموده است و بصورت Appliance در اختیار ما قرار می دهد و در مدت کمتر از 15 دقیقه می توانیم زیر ساخت های IT را در سازمان راه اندازی کنیم. شرکت HPE امروزه دستگاه 250 و 380 را برای hyper-converged می سازد و به بازار عرضه کرده است.

موضوع :
برچسب ها : مجازی سازی, مجازی سازی سرور, مجازی سازی شبکه, مجازی سازی دسکتاپ, محیط های مجازی,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در دوشنبه 8 مرداد 1397ساعت 15:36 توسط محمد | تعداد بازديد : 82 | |

مجازی سازی

Virtualization چیست؟

Virtualization (مجازی سازی) فرایند ایجاد یک نسخه مجازی از چیزی مانند نرم افزار، سرور، استوریج و شبکهاست. این فرایند موثرترین راه برای کاهش هزینه های دنیای فناوری اطلاعات است در حالی که در تمام سطوح کارایی و بهره وری آن را افزایش می دهد.

مزایای مجازی سازی

مجازی سازی می تواند کارایی، انعطاف پذیری و مقیاس پذیری دنیای فناوری اطلاعات را افزایش دهد در حالی که هزینه ها را به طور قابل توجهی کاهش می دهد. جابجایی پویاتر بارهای پردازشی، عملکرد و دسترسی به منابع بهبود یافته و عملیات هایی که به صورت خودکار انجام می شوند. این ها همه مزایایی هستند که توسط مجازی سازی، مدیریت فناوری اطلاعات را ساده تر می کنند و هزینه های راه اندازی و نگهداری را کاهش می دهند. مزایای بیشتر مجازی سازی شامل موارد زیر می شود:

  • کاهش هزینه های عملیاتی
  • Downtime ها را کاهش داده و یا از بین برده
  • افزایش بهره وری، کارایی و پاسخگویی دنیای IT
  • آماده سازی سریعتر برنامه ها و منابع
  • تداوم کسب و کار و بهبود بازیابی اطلاعات
  • ساده سازی مدیریت دیتا سنتر

مجازی سازی چگونه کار می کند؟

با توجه به محدودیت های سرور های x86، سازمان ها باید سرورهای متعددی را تهیه کنند تا سرعتشان را در سطح نیازهای پردازشی و ذخیره سازی امروزه نگه دارند، در حالی که این سرورها از تمام ظرفیت های خود استفاده نمی کنند. نتیجه ی آن ناکارآمدی و صرف هزینه های زیاد است.

Virtualization از نرم افزار استفاده می کند تا عملکرد سخت افزار را شبیه سازی کند و یک سیستم کامپیوتر مجازی بسازد. این موضوع سازمان ها را قادر می سازد که در یک سرور بیش از یک سیستم کامپیوتر مجازی بسازند (که هر کدام می توانند سیستم عامل و نرم افزار های مختلفی را داشته باشند). مزایای آن عبارت اند از مقرون به صرفه بودن و بهره وری بهتر.

Virtual Machine

سیستم کامپیوتری مجازی که به نام ماشین مجازی (VM) شناخته می شود، یک محفظه ی نگهدارنده ی نرم افزار است که می تواند یک سیستم عامل و یا برنامه هایی را داخل خود داشته باشند. ماشین های مجازی کاملا از یک دیگر مستقل هستند. قرار دادن چندین VM در یک سیستم این اجازه را می دهد که سیستم عامل ها و برنامه های مختلفی را فقط در یک سرور فیزیکی و یا یک هاست اجرا کنیم.

یک لایه نازک از نرم افزار به نام “hypervisor” ماشین های مجازی را از هاستی که روی آن نصب شده اند جدا می کند. hypervisor متناسب با نیاز هر ماشین و به صورت پویا، منابع پردازشی را به ماشین ها اختصاص می دهد.

کلمات کلیدی مربوط به مجازی سازی

ماشین های مجازی مشخصات زیر را دارند که هر کدام فواید مختلفی را ارائه می کنند.

Partitioning

  • اجرا کردن سیستم عامل های مختلف روی یک سرور
  • تقسیم کردن منابع سیستم بین ماشین های مجازی

Isolation

  • امنیت و بروز خطا برای هر ماشین مجازی در سطح سخت افزار ایزوله است
  • حفظ عملکرد ماشین ها با کنترل پیشرفته ی منابع پردازشی

Encapsulation

  • حالت کلی هر ماشین مجازی در فایل هایی ذخیره می شود
  • ماشین های مجازی به سادگی جابجایی فایل ها، انتقال می یابند

Hardware Independence

  • آماده سازی و جابجایی ماشین های مجازی به هر سروری

انواع مجازی سازی

مجازی سازی سرور

مجازی سازی سرور این امکان را می دهد که سیستم عامل های مختلفی را روی یک سرور به صورت ماشین های مجازی با بهره وری بالا، اجرا کنیم. فواید کلیدی آن به صورت زیر است:

  • کارایی بهتر
  • کاهش هزینه عملیاتی
  • انجام سریع کار های سنگین
  • بهبود عملکرد برنامه ها
  • در دسترس بودن بالای سرور
  • از بین بردن پیچیدگی سرور و جلوگیری از بی مصرف ماندن سرور

مجازی سازی شبکه

مجازی سازی شبکه ساخت دوباره ی یک شبکه فیزیکی به صورت کامل و منطقی است. مجازی سازی شبکه این امکان را می دهد که برنامه ها دقیقا به همان صورت که در شبکه ی فیزیکی اجرا می شوند در یک شبکه مجازی اجرا شوند که فواید عملیاتی بهتر و استقلال سخت افزاری موجود در مجازی سازی را به همراه دارد. مجازی سازی شبکه، دستگاه ها و سرویس های شبکه را به صورت منطقی ارائه می کند (مانند سوئیچ، روتر، فایروال و vpn)

مجازی سازی دسکتاپ

استقرار دسکتاپ به عنوان یک سرویس مدیریت شده مجازی سازی دسکتاپ این امکان را می دهد که سازمان های IT در مقابل تغییر نیاز ها و فرصت های در حال ظهور سریعتر پاسخ دهند. برنامه ها و Desktopهای مجازی را می توان به سرعت در دسترس کارکنان سازمان قرار داد در حالی که مکان این کارکنان میتواند در داخل سازمان و یا اینکه دور از سازمان باشد. این کارکنان حتی می توانند از ipad و تبلت های اندرویدی خود برای دسترسی به این برنامه ها و desktopها استفاده کنند.

مجازی سازی در مقابل CLOUD COMPUTING

اگرچه مجازی سازی و Cloud Computing هر دو تکنولوژی های فوق العاده ای هستند اما نمی توان آن ها را به جای هم نام برد و استفاده کرد. مجازی سازی یک راهکار نرم افزاری است که محیط محاسبات پردازشی را از زیرساخت های فیزیکی مستقل می کند، در حالی که Cloud Computing سرویسی است که با دریافت تقاضا منابع محاسباتی به اشتراک گذاشته (مانند نرم افزار یا اطلاعات) را از طریق اینترنت در دسترس دریافت کننده ی سرویس قرار می دهد. به عنوان یک راه حل تکمیلی، سازمان ها می توانند با مجازی سازی سرور های خود شروع کنند، سپس به سمت استفاده از Cloud Computing حرکت کنند تا کارایی بهتر و سرویس بهینه تری را داشته باشند.

موضوع :
برچسب ها : مجازی سازی, مجازی سازی سرور, مجازی سازی شبکه, مجازی سازی دسکتاپ, راهکارهای مجازی سازی,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در يکشنبه 14 مرداد 1397ساعت 16:54 توسط محمد | تعداد بازديد : 85 | |

مجازی سازی

برای دیدن ویدیویی درباره ی مجازی سازی لطفا به لینک زیر مراجعه کنید.

کلیک کنید.

منبع : Faradsys.com

موضوع :
برچسب ها : مجازی سازی, مجازی سازی سرور, مجازی سازی شبکه, مجازی سازی دسکتاپ, راهکارهای مجازی سازی,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در يکشنبه 14 مرداد 1397ساعت 16:54 توسط محمد | تعداد بازديد : 86 | |

معرفی SDS های شرکت HPE

معرفی SDS های شرکت HPE
همانطور که می دانید امروزه از SDDC ها استفاده می شود که باعث کاهش هزینه و افزایش سرعت پیاده سازی می شوند. یکی ار مهمترین تکنولوژیهایی که باید در SDDC ها استفاده شود، SDS می باشد (Software Defined Storage) . به عنوان مثال می توان VSAN را در Vmware به عنوان SDS نام برد. شرکت HPE نیز بدین منظور Store Virtual را معرفی می کند، که در دو مدل مختلف تولید و به بازار عرضه می شود.
در حالت اول Virtual Storage Appliance می باشد که روی مجازی سازی Hypervisor پیاده سازی می شود. برای راه اندازی این مدل باید لایسنس StorVirtual VSA خریداری شود.
در مدل دوم Converged Solution Appliance تولید می شود که یک سخت افزار اختصاصی به منظور راه اندازی SDS می باشد و دستگاههای StoreVirtual در این حوزه قرار می گیرند.به عنوان مثال در این زمینه می توان Converged System 250 را نام برد که پلتفرم این دستگاه Apollo 2000 می باشد.
این SDS ها مبتنی بر سیستم عامل Lefthand می باشند که همان SAN iQ نامیده می شود.
تکنولوژی SDS مناسب برای VDI و مجازی سازی می باشد و بسیار مقیاس پذیر هستند و باعث افزایش سرعت پیاده سازی می شوند.

موضوع :
برچسب ها : مجازی سازی, مجازی سازی Hyper, V, آشنایی با SDS ها, تکنولوژی SDS,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در شنبه 20 مرداد 1397ساعت 17:04 توسط محمد | تعداد بازديد : 52 | |

Hyper-V چیست؟

Hyper-V چیست ؟

مقدمه ای بر Hyper-V در ویندوز 10

Hyper-V همان Microsoft Virtual PC می باشد.

اگر شما یک توسعه دهنده نرم افزاری ، یک فرد حرفه ای در فناوری اطلاعات و یا از علاقمندان تکنولوژی هستید ، بسیاری از شما نیاز به اجرا کردن چند نوع سیستم عامل دارید. Hyper-V به شما اجازه می دهد چند سیستم عامل را به عنوان ماشین های مجازی در ویندوز اجرا کنید.

Hyper-V به طور خاص مجازی سازی سخت افزاری را فراهم می کند. این بدان معنی است که هر ماشین مجازی بر روی سخت افزار مجازی اجرا می شود. Hyper-V به شما اجازه می دهد دیسک های سخت افزاری مجازی، سوئیچ های مجازی و تعدادی از دستگاه های مجازی دیگر را که می توانید به ماشین های مجازی اضافه کنید ایجاد کنید.

دلایل استفاده از مجازی سازی

مجازی سازی به شما اجازه می دهد:

  • اجرای نرم افزار که نیاز به نسخه های قدیمی تر از سیستم عامل های ویندوز و یا غیر ویندوز دارد.
  • آزمایش با سیستم عامل های دیگر. Hyper-V محیطی بسیار آسان برای ایجاد و حذف سیستم عامل های مختلف ایجاد می کند.
  • تست نرم افزار روی چند سیستم عامل با استفاده از چندین ماشین مجازی. با Hyper-V ، شما میتوانید همه سیستم عامل ها را روی یک دسکتاپ یا کامپیوتر شخصی اجرا کنید. این ماشین های مجازی را می توان بیرون آورد و سپس وارد سیستم Hyper-V دیگر ، از جمله Azure کرد.

 

سیستم مورد نیاز :

Hyper-V در نسخه های 64 بیتی ویندوز Professiomal ، Enterprise و Education در ویندوز 8 و بعد از آن ، در دسترس است. این نسخه در ویندوز Home دردسترس نیست.

ارتقا از ویندوز 10 نسخه Home به ویندوز 10 نسخه Professional از طریق Opening Settings> Update and Security> Activation و خریداری یک ارتقا صورت می گیرد.

اکثر کامپیوتر ها Hyper-V را اجرا می کنند هرچند هر ماشین مجازی سازی یک سیستم عامل کاملا جداگانه را داراست. شما معمولا می توانید یک یا چند ماشین مجازی  را روی یک کامپیوتر با 4 گیگابایت رم اجرا کنید ، هرچند به منابع بیشتری برای ماشین های مجازی اضافی و یا نصب و اجرای نرم افزارهای سنگین مانند بازی، ویرایش ویدئو و یا نرم افزار طراحی مهندسی نیز دارید.

سیستم عامل هایی که میتوانید در یک ماشین مجازی اجرا کنید :

Hyper-V در ویندوز از بسیاری از سیستم عامل های مختلف در یک ماشین مجازی از جمله نسخه های مختلف لینوکس، FreeBSD و ویندوز پشتیبانی می کند.

به عنوان یادآوری ، شما لایسنس معتبر برای هر سیستم عامل که در VM ها استفاده می کنید باید داشته باشید.

تفاوت های Hyper-V در ویندوز و Hyper-V در ویندوز سرور :

برخی از ویژگی های موجود در Hyper-V در ویندوز متفاوت از Hyper-V در حال اجرا بر روی ویندوز سرور هستند.

تنها ویژگی های Hyper-V موجوددر ویندوز سرور :

  • انتقال ماشین های مجازی از یک هاست به دیگر هاست ها.
  • Hyper-V Replica
  • Virtual Fiber Channel
  • SR-IOV networking
  • Shared .VHDX

تنها ویژگی های Hyper-V موجود در ویندوز 10 :

  • Quick Create and the VM Gallery
  • Default network (NAT switch)

مدل مدیریت حافظه برای Hyper-V روی ویندوز متفاوت است. روی سرور، حافظه Hyper-V مدیریت می شود با فرض این که تنها ماشین های مجازی در حال اجرا روی سرور هستند. در Hyper-V روی ویندوز ، مقداری از حافظه بر اساس نیاز های نرم افزاری ماشین های کاربری و مقداری برای اجرا کردن ماشین مجازی توسط هاست مورد استفاده قرار میگیرد.

محدودیت ها :

برنامه هایی که به سخت افزار خاص نیاز دارند، در یک ماشین مجازی خوب کار نخواهد کرد. به عنوان مثال، بازی ها یا برنامه هایی که نیاز به پردازش با GPU دارند ممکن است به خوبی کار نکنند. همچنین برنامه های وابسته به زمان های زیر 10 میلی ثانیه مثل برنامه های پخش زنده موزیک یا برنامه هایی با زمان دقت بالا ، می توانند در اجرا بر روی ماشین مجازی دچار اشکالاتی شوند.علاوه بر این، اگر شما Hyper-V را فعال کنید، برنامه های دارای حساسیت و دقت بالا نیز ممکن است هنگام اجرای روی هاست دچار مشکلاتی شوند.

این به این دلیل است که با مجازی سازی فعال شده ، سیستم عامل هاست نیز در بالای لایه مجازی سازی Hyper-V اجرا می شود، همانطور که سیستم عامل مهمان اجرا می شود. با این حال، بر خلاف مهمان ها، سیستم عامل هاست دارای این ویژگی است که به تمام سخت افزارها دسترسی مستقیم دارد، به این معنی که برنامه های کاربردی با نیازهای سخت افزاری خاص همچنان می توانند بدون مشکل در سیستم عامل هاست اجرا شوند.

گام بعدی :

نحوه ایجاد و پیکربندی ماشین مجازی در Hyper-V ویندوز سرور 2016

موضوع :
برچسب ها : مجازی سازی, مجازی سازی Hyper, V, آشنایی با Hyper, ویژگی های Hyper,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در سه شنبه 23 مرداد 1397ساعت 12:04 توسط محمد | تعداد بازديد : 62 | |

مجازی سازی دسکتاپ چیست؟

مجازی سازی دسکتاپ (desktop virtualization)

امروزه بیشتر سازمان ها از محیط هایی استفاده می کنند که در آنها کامپیوتر های فیزیکی و pc ها مستقر هستند. در این محیط ها که به احتمال زیاد همه ی ما با آن آشنا هستیم، وجود pc  هایی که هر کدام به طور مستقل قطعات تشکیل دهنده ی خود را دارند (مادربرد، رم، پردازنده، پاور و...) و آسیب هایی که این قطعات با آنها درگیر هستند منجر به مصرف انرژی، هزینه ی نگهداری و استهلاک بالا می شوند در حالی که فضای مدیریت مناسبی را هم ارائه نمی دهند. از طرفی در سمت کاربران تجهیزاتی وجود دارد که هر کدام از آن ها فضای فیزیکی زیادی را اشغال می کنند. اما چه راهکاری برای غلبه بر این معضلات در محیط کاری شما وجود دارد؟

مجازی سازی دسکتاپ چیست؟

یکی از کارآمدترین راهکارهای مجازی سازی، مجازی سازی دسکتاپ (VDI) می باشد. در مجازی سازی دسکتاپ به هر کلاینت یک ماشین مجازی اختصاص داده می شود که متناسب با نیاز کلاینت، منابع پردازشی لازم در اختیار ماشین قرار می گیرد و سیستم عامل بر روی آن نصب می شود. در واقع کاربران روی میز کار خود از این سیستم عامل ها استفاده می کنند، در حالی که پردازش های مربوط به آن ها روی سرور انجام می شود. به عبارتی مجازی سازی دسکتاپ جدا سازی مکان قرارگیری سیستم عامل از محیط کاربری و انتقال آن به دیتاسنتر است.

سرورها برای به کارگیری مجازی سازی دسکتاپ و ساخت ماشین های مجازی که قابلیت های دسکتاپ را به صورت مجازی ارائه می دهند، از Hypervisor استفاده می کنند.

به سناریو زیر توجه کنید:

فرض کنید سازمان شما به 150 کلاینت نیاز دارد، برای رفع این نیاز دو راه در پیش رو دارید. در رویکرد اول که روشی سنتی است، باید دیوایس هایی مانند کیس، all in one و... تهیه شود که برای این تعداد کلاینت می تواند هزینه ی خرید و پیاده سازی بالایی را به همراه داشته باشد. هزینه های نگهداری و پشتیبانی از تجهیزات و مصرف انرژی آن ها از فاکتور های مهم در محاسبه ی مخارج سازمان می باشد. از طرفی با توجه به مشکلات موجود در تامین انرژی، امروزه یکی از مهم ترین کارهایی که هر شخص باید در انجامش کوشا باشد، صرفه جویی در مصرف انرژی است اما در این رویکرد 150 دستگاه وجود دارد که هر کدام استهلاک، هزینه ی نگهداری و مصرف انرژی خود را دارند. بنابراین اتلاف انرژی زیاد و مقرون به صرفه نبودن از نتایج رویکرد اول خواهد بود. رویکرد دوم، همان راهکار مجازی سازی دسکتاپ است که به شما اجازه خواهد داد، منابع پردازشی خود را در دیتاسنتر گردآورید. اگر سازمان شما از رویکرد دوم استفاده کند، ممکن است هزینه ی پیاده سازی آن برابر با رویکرد اول یا حتی بیشتر از آن شود، اما هزینه ی نگداری کمتری را در آینده به شما تحمیل خواهد کرد. برای دستیابی به درکی بهتر از این مسئله به مثال زیر توجه کنید:

اگر سازمان شما نیازمند ارتقای منابع پردازشی کلاینتها باشد، رویکرد اول برای خرید سخت افزار و نصب آن روی کلاینت به هزینه های بیشتری نیاز دارد، در حالی که در مجازی سازی دسکتاپ، با استفاده از فضای مدیریتی که مجازی سازی در اختیارتان قرار می دهد به راحتی می توانید منابع پردازشی و ذخیره سازی یک کلاینت را ارتقا دهید. با استفاده از مجازی سازی دسکتاپ شما می توانید در مصرف انرژی صرفه جویی کنید، هزینه های نگهداری را کاهش دهید، امنیت بیشتر، مدیریت بهتر و بهینه تری را روی سیستم هایتان داشته باشید.

توجه کنید که مجازی سازی دسکتاپ (bare metal) را با نوعی مجازی سازی که توسط نرم افزار هایی مانند VMware Workstation و Virtual Box در دسکتاپ انجام می شود، اشتباه نگیرید.

مزایای مجازی سازی دسکتاپ

مزایای مجازی سازی دسکتاپ

مجازی سازی دسکتاپ مزایای زیادی برای فناوری اطلاعات و سازمان ها دارد. برخی از مهم ترین آن ها عبارت اند از:

  • صرفه جویی در هزینه ها : از منظر فناوری اطلاعات، مجازی سازی دسکتاپ هزینه های مدیریت و پشتیبانی و زمان ایجاد یک دسکتاپ جدید را کاهش می دهد. کارشناسان معتقدند که نگهداری و مدیریت منابع در محیط مجازی سازی شده 50 تا 70 درصد از مجموع هزینه مالکیت (TCO) یک محیط فیزیکی را دربر می گیرد. سازمان ها معمولا برای صرفه جویی در این هزینه ها به مجازی سازی دسکتاپ روی می آورند.
  • سهولت مدیریت : از آنجایی که در مجازی سازی همه چیز به صورت مرکزی مدیریت، ذخیره و محافظت می شود، مجازی سازی دسکتاپ نیاز به نصب، به روز رسانی، patch کردن برنامه ها، بک آپ گرفتن از اطلاعات و شناسایی ویروس ها در کلاینت های مختلف را از بین می برد. بنابراین مجازی سازی دسکتاپ به ساده سازی مدیریت برنامه های موجود کمک می کند. در مجازی سازی دسکتاپ می توان از کلاینت های قدیمی به عنوان ایستگاه های دریافت کننده سرویس دسکتاپ مجازی (Thin client) استفاده کرد. برخلاف کامپیوتر های شخصی که توان پردازشی، فضای ذخیره سازی و حافظه ی رم مورد نیاز برای اجرای برنامه ها را در داخل خود دارند، thin client ها به عنوان دسکتاپ های مجازی عمل می کنند و در بستر شبکه از توان پردازشی سرور موجود در شبکه بهره می برند.
  • امنیت بیشتر : مدیریت بهینه ی موجود در دسکتاپ های مجازی، امکان اتصال دستگاه های ذخیره ساز قابل حمل به سیستم های thin client را نمی دهد مگر اینکه دسترسی این عملکرد به کاربران داده شود. به همین خاطر امکان درز اطلاعات، نفوذ بد افزار ها و باج افزار ها به این سیستم ها کاهش پیدا می کند. مطلب دیگری که امنیت محیط مجازی سازی شده را افزایش می دهد این است که تمامی اطلاعات سازمان حتی اطلاعاتی که کاربران در پروفایل خود ذخیره می کنند در دیتاسنتر ذخیره و نگهداری می شود و از آنجایی که داده های کاربر به صورت مرکزی و منظم پشتیبان گیری می شود، مجازی سازی دسکتاپ مزایای یکپارچگی داده را نیز فراهم می کند.
  • بهره وری بیشتر : مجازی سازی دسکتاپ به کابران این امکان را می دهد که از طریق دستگاه های مختلف مانند دسکتاپ های دیگر، لپتاپ ها، تبلت ها و گوشی های هوشمند به برنامه ها و اطلاعات مورد نیاز دسترسی داشته باشند. این امر بهره وری را با ارائه اطلاعات مورد نیاز به کاربران در هر مکانی، افزایش می دهد. از طرفی اگر دستگاه یکی از کاربران آسیب دید از آنجایی که اطلاعات دسکتاپ به صورت locally ذخیره نمی شود، آن کاربر می تواند از دستگاه های دیگر برای دسترسی به دسکتاپ و رسیدگی به ادامه کارش استفاده کند.

منبع : Faradsys.com

موضوع :
برچسب ها : مجازی سازی دسکتاپ, مجازی سازی, دسکتاپ های مجازی, مجازی سازی VDI, مجازی سازی شبکه,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در شنبه 10 شهريور 1397ساعت 12:01 توسط محمد | تعداد بازديد : 61 | |

مجازی سازی

در علم کامپیوتر، مجازی‌سازی[۱] به ساخت نمونهٔ مجازی (غیر واقعی) از چیزهایی مثل پلتفرم سخت‌افزاری، سیستم عامل، وسایل ذخیره‌سازی یا منابع شبکه، گفته می‌شود.

مجازی‌سازی از یک نوع تفکر عمیق و اجرا کردن هر آنچه که در فکر و ذهن می‌گذرد و نهایتاً بدون وجود خارجی پیاده‌سازی می‌گردد. در علم کامپیوتر استفاده از تکنولوژی مجازی‌سازی باعث رشد و پیشرفت بسیار شده است. پیاده‌سازی دستگاه‌های سخت‌افزاری به صورت مجازی اما با همان عملکرد مزایای بسیاری را برای ما به به رهاورد کشیده است.

اصولاً نرم‌فزارها مجازی هستند چون ذات آنها فیزیکی نیست. از اینرو می‌توان گفت مجازی‌سازی در اکثر اوقات شکل نرم‌افزاری دارد؛ که البته بر روی یک سخت‌افزار خاص اجرا خواهد شد. طراحی و شبیه‌سازی انواع سوییچ‌ها، روترها، سرورها و ... از این دسته‌اند. شرکت‌هایی نیز در زمینه تولید سیستم‌های مجازی مشغول به کارند نظیر شرکت مایکروسافت با سیستم Hyper-V یا سیستم‌های مبتنی بر هسته لینوکس از جمله ESX.

مزایای مجازی‌سازی

بطور کلی مزایای مجازی‌سازی شامل موارد ذیل است:

  1. کاهش هزینه خرید تجهیزات سخت‌افزاری زیاد
  2. متمرکز سازی
  3. کاهش هزینه‌های جاری نظیر برق، نگهداری، تعمیرات
  4. کاهش گرمای تولیدی توسط دستگاه‌ها
  5. عدم نیاز به فضای زیاد به نسبت حالت سنتی
  6. استفاده از بیشترین ظرفیت تجهیزات سخت‌افزاری
  7. جابجایی راحت
  8. پشتیبان‌گیری راحت از اطلاعات
  9. تسریع امور به خاطر وجود بالقوه دستگاه‌ها و عدم نیاز به صرف زمان برای خرید، نصب و آماده‌سازی
  10. امکان تنظیم و نصب سرورها و تجهیزات مجازی با استفاده از الگو و کپی برداری

منبع : ویکی پدیا

موضوع :
برچسب ها : مجازی سازی, مجازی سازی دسکتاپ, مجازی سازی سرور, مجازی سازی شبکه, راهکارهای مجازی سازی,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در شنبه 24 شهريور 1397ساعت 12:36 توسط محمد | تعداد بازديد : 88 | |

ایجاد ماشین مجازی در hyper-v ویندوز سرور 2016

نحوه ایجاد و پیکربندی ماشین مجازی در Hyper-V ویندوز سرور 2016

در مقاله قبل مقدمه ای از Hyper-V را در اختیارتان قرار دادیم. در این مقاله قصد داریم درباره ی راه اندازی Hyper-V در ویندوز سرور 2016 صحبت کنیم که شامل نصب، مدیریت، تنظیمات ذخیره سازی، پیکربندی شبکه و مدیریت از راه دور است. امتیاز راه اندازی و نصب Hyper-V در ویندوز سرور 2016 این است که میزبان ، ماشین های مجازی می باشند. بنابراین، بیایید بررسی کنیم که چگونه ماشین ها را در Hyper-V از ویندوز سرور 2016 ایجاد و پیکربندی کنیم.

ایجاد یک ماشین جدید :

ابتدا، شما باید از  Hyper-V Manager برای اتصال به میزبان Hyper-V استفاده کنید. Hyper-V Manager شامل ابزار Remote Server Administration Tools ( RSAT ؛ دانلود جداگانه ) برای سیستم عامل های کلاینت مانند ویندوز 10 ، یا در بخش Server Manager شامل Install Features از ویندوز سرور 2016 می باشد.

ابتدا به Hyper-V Manager بروید.

برای شروع، بر روی میزبان Hyper-V خود کلیک راست کرده و New> VM را انتخاب کنید.

در این قسمت ، Wizard مربوط به New Virtual Machine راه اندازی می شود.

پیکربندی را با انتخاب یک نام برای ماشین شروع کنید.

Generation های مختلف ماشین های مجازی

در مرحله بعد از شما خواسته می شود تا نوع Generation ماشین مجازی خود را انتخاب کنید. در اینجا شما دو انتخاب دارید:

Generation 1 و Generation 2 . اما این دو چه تفاوت هایی دارند؟

برای شروع، ماشین های مجازی Generation 2 تنها با Hyper-V 2012 R2 و بالاتر سازگار است. همچنین ویندوز سرور 2012 / ویندوز 8 64 بیتی و بالاتر با Generation 2 پشتیبانی می شود. بنابراین هیچ نسخه 32 بیتی از این سیستم عامل ها کار نخواهند کرد. در حقیقت، اگر یک ماشین مجازی از نوع Generation 2 ایجاد کنید و سعی کنید بوت از یک ISO  سیستم عامل 32 بیتی ایجاد کنید ، به سادگی به شما یک ارور می دهد که هیچ مدیایی برای boot نمی تواند پیدا کند. همچنین مایکروسافت در حال پشتیبانی از ماشین های Generation 2 با لینوکس است. در حال حاضر چون تمام سیستم عامل ها توسط Generation 2 پشتیبانی نمی شوند مطمئن شوید که متناسب با نیاز خود Generation ماشین ها را انتخاب می کنید. ملاحظه دیگری نیز وجود دارد: برای کسانی که در فکر انتقال یک ماشین مجازی Hyper-V از پیش ساخته شده به Azure هستند، Gneration 2 آن را پشتیبانی نمی کند.

برای سازگاری بیشتر از جمله انتقال به Azure، ماشین ها باید از نوع Generation 1 انتخاب شوند. اگر هیچ کدام از محدودیت های ذکر شده درست نیست و شما می خواهید از ویژگی هایی مانند بوت امن UEFI استفاده کنید، Generation 2 انتخاب برتر خواهد بود.

هنگامی که یک ماشین ایجاد می شود، شما نمی توانید Generation را تغییر دهید. اطمینان حاصل کنید که قبل از شروع، Generation مناسب را انتخاب کرده اید.

مدیریت حافظه در Hyper –V :

بخش بعدی پیکربندی جایی است که می توانیم حافظه را اختصاص دهیم (Assign Memory). مدیریت حافظه در Hyper-V گزینه ای با نام Memory Dynamic دارد ؛ شما می توانید یک Checkbox را مشاهده کنید که می تواند برای فعال کردن ویژگی Dynamic Memory در این مرحله انتخاب شود. اگر شما این گزینه را فعال کنید، Hyper-V با سیستم عامل ماشین مهمان در مدیریت حافظه سیستم عامل مهمان همکاری می کند.

با استفاده از ویژگی ” hot add “، Hyper-V حافظه سیستم عامل مهمان را گسترش می دهد زیرا request های مهمان در حافظه افزایش می یابد. Dynamic Memory کمک می کند تا به طور پویا و به طور خودکار RAM را بین ماشین های در حال اجرا تقسیم کند، مجددا حافظه را بر اساس تغییرات خواسته های منابع خود تقسیم می کند. این کمک می کند تا به طور موثرتری از منابع حافظه در هاست Hyper-V و نیز تراکم بیشتر ماشین استفاده شود.

هنگامی که شما انتخاب می کنید از Dynamic Memory برای ماشین مجازی خود استفاده کنید ، می توانید حداقل و حداکثر مقدار RAM را به صورت Dynamic به ماشین مجازی اختصاص داده شده، تنظیم کنید.

پیکربندی شبکه

گام بعدی در پیکربندی ماشین ما، پیکربندی شبکه است. برای اینکه یک ماشین مجازی خاص اتصال به شبکه داشته باشد، باید یک سوئیچ مجازی که متصل است، پیوست کنید. شما همچنین می توانید ماشین را در وضعیت disconnect قرار دهید؛ اتصال به یک شبکه در تکمیل پیکربندی ماشین مجازی مورد نیاز نیست. در این مثال ما ماشین را به ExternalSwitch متصل می کنیم که یک سوئیچ مجازی است که با شبکه LAN متصل است.

پیکربندی هارد دیسک

گام بعدی پیکربندی هارد دیسک است که به ماشین مجازی شما اختصاص داده شده است. سه گزینه وجود دارد که شما می توانید انتخاب کنید :

  • اگر شما گزینه “Create a virtual hard disk” را انتخاب کنید ، در واقع شما در حال ایجاد یک VHDX دیسک روی Hyper-V هاست می باشید. شما می توانید اندازه دیسک را تنظیم کنید. این مقدار در Wizard به صورت پیش فرض 127 گیگابایت است که به آسانی قابل تغییر است.
  • گزینه Use an existing virtual hard disk ، شما می توانید پیکربندی جدید ماشین خود را به یک دیسک مجازی موجود اضافه کنید. شاید شما بیش از یک فایل VHDX کپی کنید که می خواهید با پیکربندی جدید ماشین استفاده کنید. با این گزینه می توانید در Wizard به فایل VHDX مراجعه کنید.
  • با گزینه سوم – Attach a virtual hard disk later – شما می توانید انتخاب کنید که یک هارد دیسک در wizard را ایجاد کنید و یک دیسک را بعدا اختصاص دهید.

یک هشدار مهم برای گزینه Create a virtual hard disk وجود دارد: در نوع دیسک ایجاد شده هیچ انتخابی ندارید. به صورت پیش فرض Hyper-V دیسک هایی که به طور Dynamic گسترش می یابند را ایجاد می کند، دیسک هایی که thin-provisioned هستند. فضا فقط به مقداری که مورد نیاز است استفاده می شود. با این وجود، در این روش معایبی وجود دارد. درحالیکه Driver استوریج Hyper-V به طور کلی از منابع کارآمد برای بهترین عملکرد استفاده می کند ، بسیاری دیگر ممکن است ترجیح دهند دیسک های thick یا Fixed size در Hyper-V را مورد استفاده قرار دهند. برای انجام این کار، باید گزینه سوم را انتخاب کنید و پس از ایجاد ماشین، یک هارد دیسک Thick مجازی ضمیمه کنید.

گزینه های نصب و راه اندازی

مرحله بعد در Wizard مربوط به بخش installation option می باشد. به این معنی است که شما چگونه می خواهید سیستم عامل مهمان (OS) خود را در ماشین مجازی جدید نصب کنید.

رایج ترین راه انتخاب گزینه Install an operating system from a bootable image file می باشد. شما باید یک فایل ISO از سیستم عامل داشته باشید که در جایی روی سرورتان ذخیره شده باشد. به سادگی با استفاده از دکمه Browse، wizard را به مکان هدایت کنید.

پیشنهادات دیگر برای انتخاب شما Install an operating system later یا Install an operating system from a network-based installation server می باشد.

شما اکنون به خلاصه ای از گزینه های پیکربندی خود دسترسی پیدا کرده اید. هنگامی که روی دکمه Finish کلیک کنید، ماشین شما با توجه به گزینه هایی که مشخص کرده اید ایجاد می شود.

اکنون که پیکربندی و نصب کامل است، می توانید ماشین خود را روشن کنید. به سادگی روی ماشین کلیک راست کرده و ماشین را Start کنید.

شما می توانید با کلیک راست روی ماشین ایجاد شده و انتخاب گزینه Connect به کنسول وصل شوید.

پس از اتصال به کنسول، اکنون باید بتوانیم ماشین خود را بوت کنیم و سیستم عامل را به طور معمول نصب کنیم.

اندیشه ها

ما تمامی گزینه های پیکربندی در دسترس شما را هنگام ایجاد ماشین های جدید در مدیریت Hyper-V پوشش داده ایم. این مقاله دومین سری از چگونگی استفاده از Hyper-V برای مجازی سازی است. ما با اصول اولیه شروع کردیم و در حال پیشرفت به سوی موضوعات پیشرفته تر هستیم.

گام بعدی :

آموزش ایجاد Checkpoint ها در Hyper-V

 

موضوع :
برچسب ها : نحوه ایجاد ماشین مجازی در Hyper, V, ایجاد ماشین مجازی در ویندوز سرور 2016, مجازی سازی, ایجاد ماشین مجازی,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در چهارشنبه 23 آبان 1397ساعت 18:45 توسط محمد | تعداد بازديد : 82 | |


صفحه قبل 1 2 صفحه بعد